Gepland

Thema avond: Nieuw Evenementenbeleid


Evenementgegevens


Print Friendly, PDF & Email

First image

 

Amsterdam, 21 oktober 2016

Betreft: Uitnodiging bijeenkomst nieuw Evenementenbeleid

Beste mensen, in het centrum en zeker ook in de andere stadsdelen,

Het wijkcentrum d’ Oude Stadt nodigt u uit voor een stadsbrede thema-avond over het nieuwe Evenementenbeleid van Amsterdam op:

donderdag 27 oktober om 20.00 uur
in het wijkcentrum d’Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55
Hoe kom ik daar?

Nieuw evenementenbeleid
Het nieuwe beleid is bedoeld om evenementen in de hele stad goed te laten verlopen, zonder dat de omwonenden daar te veel overlast van ondervinden.

Er zijn zogenaamde locatieprofielen opgesteld voor populaire plekken in alle stadsdelen. Deze profielen worden binnenkort in de gemeenteraad behandeld. Die locatieprofielen behoren een zekere bescherming voor de omwonenden te bieden, door een maximum te stellen aan frequentie, duur van evenementen op die plek en aan het geluidsvolume.

Evenementen op andere plekken blijven toegestaan. Bij de vergunningverlening wordt het evenementenbeleid toegepast, inclusief geluidsvoorschriften.

Geluidshinder
De laatste jaren wordt muziek in de buitenlucht steeds heftiger, met luide dj’s en bonkende bassen. Wij zijn bang dat als dat niet verandert er steeds meer mensen last van evenementen krijgen. Daarom vragen wij aandacht voor die geluidbelasting die bewoners in alle delen van de stad kunnen ondervinden.

Podia met versterkte muziek in smalle straten, podia met verschillende muziek dicht bij elkaar,versterkte muziek op of aan het water, de bastonen die op grote afstand mensen uit hun slaap houden. Het is niet nodig, zoveel overlast voor omwonenden, als de juiste technieken maar worden toegepast. Tot nu toe gebeurt dat niet of nauwelijks.

Daar willen we het over hebben: beperken van geluidshinder. En ook: wat zijn de mogelijkheden om verkeerde locatieprofielen en verkeerde geluidsrichtlijnen (die jarenlang kunnen blijven gelden) tegen te houden? Inspraakprocedures? Bezwaarschriften? De rechter?

Sprekers
Uitgenodigd zijn de volgende sprekers:

Klik op HIER voor meer informatie over deze avond.

Wij hopen op samenwerking tussen de bewoners van de verschillende stadsdelen.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur Wijkcentrum d’Oude Stadt.

29-9-2016-10-08-27