3e Rondje Stopera een succes

Print Friendly, PDF & Email

Het derde Rondje Stopera, op Valentijnsdag 14 februari,  werd geopend door Marijn Bosman van D66, gevolgd door Bram van Liere van Milieudefensie. Hun boodschap: voor iedereen is schone lucht belangrijk. Het is nodig om in Amsterdam snel schone lucht te realiseren. Daarom zijn deze verkiezingen ontzettend belangrijk.

Tijdens het lopen werd ieder Valentijns Rondje Stopera  muzikaal ondersteund door de Fanfare van de Eerste liefdesnacht. Telkens op een andere hoek van het gebouw. Daar werd zowaar stilgestaan om te luisteren. Zowel voor als tijdens het lopen zijn video-opnamen gemaakt voor een wervende campagne voor het volgende Rondje Stopera op 14 maart a.s. om 19:15 uur.

Schone lucht niet ooit, maar NU!
Het Rondje Stopera maakt schone lucht het verkiezingsthema van de gemeenteraadsverkiezing 2018! Berichten over hoe schadelijk dat is voor inwoners stapelen zich op. Laatst nog de Gezondheidsraad. Toch maakt de Gemeente Amsterdam geen haast om de lucht schoner te krijgen. Bekijk hier de ongezondste straten in Amsterdam (hoe donkerder, hoe ongezonder). Terwijl er een uitspraak ligt van de rechter te Den Haag om overal, in alle straten, snel actie te ondernemen om onder de Europese norm te komen.

De rechter in Duitsland staat inmiddels toe dat steden Diesels verbieden. Hamburg regelt dat meteen. In de Max-Brauer Allee zijn dieselvoertuigen die niet aan Euro 6 norm voldoen vanaf april 2018 niet welkom.  Milieusenator Jens Kerstan tegen Die Welt: “De verkeersborden worden vandaag nog besteld.”

OPROEP!

Kom massaal op 14 maart om 19:00 uur (verzamelen) naar de Stopera, Amstel 1 (hoofdingang Stadhuis en Opera). We lopen vanaf 19:15 uur. Iedereen heeft recht op gezonde lucht. meer informatie op www.schoneluchtenruimte.amsterdam