Agenda

IDFA in d’Oude Stadt

De organisatie van het International Documentary Film Festival Amsterdam zit de komende twee weken in d’Oude Stadt. Daar is de vrijwilligersbalie ingericht.

Van maandag 13 november t/m zondag 26 november maakt de IDFA-organisatie gebruik van een groot deel van onze voorzaal. Er is een balie bij de ingang waar vrijwilligers o.a. hun badge, kaarten en T-shirts ophalen. De vrijwilligers komen er ook pauzeren, lunchen, beetje bijpraten enz. De vrijwilligers van de IDFA kom je tijdens het festival overal tegen: bij de zaaldeuren, achter de kassa, krantjes, lunches en posters rondbrengend en op nog veel meer plekken. Dat doen ze met veel enthousiasme, betrokkenheid en plezier voor film!

d’Oude Stadt
De werkzaamheden van d’Oude Stadt en gaan tijdens de IDFA-weken gewoon door. Ook de vergaderingen die in de achterzaal plaatsvinden. Bij tijd en wijle kan het druk zijn en zeker de eerste dagen wanneer de vrijwilligers T-shirts komen ophalen en zo. Woensdag 15 november is de eerste echte IDFA-dag; dat brengt ook drukte met zich mee.

IDFA
De kern van waar het International Documentary Film Festival Amsterdam voor staat, is de creatieve documentaire. Dit zijn documentaires die filmisch zijn vormgegeven en uiting geven aan de visie van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. Klik hier voor de site van IDFA, met o.a. de activiteiten in de komende weken.