Agenda

Goed nieuws?

Met datum 3 november 2017 heeft de rechter positief beslist op ons verzoek om te mogen blijven zitten in de Nieuwe Doelenstraat. Tot 1 april 2018.

Al 30 jaar zit d’Oude Stadt aan de Nieuwe Doelenstraat 55. Het pand is van de oude eigenaar (Coöperatie De Key) overgegaan naar een beleggingsmaatschappij. De nieuwe eigenaar heeft het huurcontract opgezegd en wenst in plaats van € 18.000 incl BTW per jaar € 75.000 te ontvangen (ex BTW!). Bij de rechtbank Amsterdam hebben wij een verzoek tot ontruimingsbescherming ingediend.

Uitspraak
De zitting was op 13 oktober. De (kleine) rechtszaal zat vol met supporters van d’Oude Stadt. De rechter benadrukte toen al het beschermingsrecht dat de wet biedt aan de huurder. In de uitspraak van 3 november geeft de rechter meer gewicht aan het maatschappelijk belang van d’Oude Stadt, dan aan het commerciële belang van de verhuurder. Ook benadrukte de rechter dat d’Oude Stadt niet van een ruimte van 160 m2 ineens genoegen zou moeten nemen met slechts 50 m2. We mogen blijven tot 1 april 2018.

Het is een mooie uitspraak. De complimenten gaan naar onze jurist Jan Overes, die iedere donderdagmiddag het juridisch spreekuur doet bij d’Oude Stadt.

De uitspraak geeft ons tijd om verder te zoeken naar een passende ruimte. Dat hangt ook af wat de bestuurscommissie beslist op ons verzoek om een groter subsidiebedrag in 2018. Dat besluit valt dinsdag 7 november a.s. Lees hier de “Voordracht” van de bestuurscommissie Centrum.

Bijlage

Lees hier de hele uitspraak.